High End VEB Inbraak Kwaliteitsregeling, ook voor camera

Recent heeft de VEB bekend gemaakt dat de nieuwe Kwaliteitsregeling voor de levering en aanleg van inbraakinstallaties, totaal vernieuwd en uitgebreid wordt. Ofwel een Kwaliteitsregeling voor het deel wat de VRKI overstijgt, dit wordt binnen de VEB 4 Inbraak Kwaliteitsregeling High End genoemd. Het beveiligingsplan voor dit segment moet door een adviseur, die aan bepaalde kwaliteitseisen moet voldoen, opgesteld worden.

VEB 4 Camera Kwaliteitsregeling 
Maar er wordt aan meer uitbreiding gewerkt. De VEB 4 Kwaliteitsregeling gaat drie verschillende disciplines omvatten. Naast de al eerdergenoemde VEB 4 Inbraak Kwaliteitsregeling en de in april van dit jaar gelanceerde VEB 4 Brand Kwaliteitsregeling, komt de VEB met een derde Kwaliteitsregeling. En dat is de VEB 4 Camera Kwaliteitsregeling. Vanuit de VRKI (Verbeterde Risico Klassen Indeling) wordt nu al verwacht dat er in bepaalde situaties camera’s geïntegreerd worden in het beveiligingsplan. Binnen de VEB 4 Kwaliteitsregeling kan dit straks geformaliseerd worden door ook het niveau van het camerasysteem aan bepaalde kwaliteitseisen te laten voldoen. Daarbij worden eisen gesteld aan het systeem, maar ook aan de voorwaarden en specificaties waar elke camera binnen dat systeem aan moet voldoen.

Trots
“Het ligt in de lijn der verwachtingen dat bovenstaand voor het eind van 2021 gerealiseerd is” zegt Jan Kuipers, voorzitter van de VEB. “Er moet nog heel veel werk verzet worden voordat het zover is. Maar dat deze regeling er op korte termijn komt is zeker en daar zijn we trots op.”

Lid worden?
Ben je nog geen lid, maar wil je wel meer weten en op de hoogte worden gehouden van deze ontwikkeling, meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief. Dat kan door je gegevens op te sturen naar info@veb.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.