Particuliere Beveiligingsorganisatie

Particuliere Beveiligingsorganisatie (PBO)

De voordelen van VEB-erkende PBO’s

De behoefte aan particuliere beveiliging wordt steeds groter. Dit komt onder andere omdat de politie maar beperkt inzetbaar is bij beveiliging. Een particulier beveiliger bewaakt de veiligheid van personen en goederen en zorgt dat de orde en rust op terreinen en in gebouwen niet wordt verstoord. Een particuliere beveiligingsorganisatie verzorgt ook surveillancediensten en sluitrondes. Hij/zij doet dit in opdracht van burgers, bedrijven en overheidsinstanties.

Als VEB-erkende PBO lever je gegarandeerd de beste beveiliging en voldoe je aan alle veiligheidsnormen. Benieuwd wat ervoor nodig is om een VEB-erkenning te halen voor je PBO? En wil je weten wat de voordelen zijn? Lees dan snel verder.

Waarom een VEB-erkenning voor jouw PBO?

Als VEB-erkende organisatie ben je altijd in het bezit van een geldige betrouwbaarheidsverklaring en sta je officieel geregistreerd op onze website. Klanten weten dus zeker dat ze een bedrijf inhuren dat diensten van hoge kwaliteit levert. 

Om er zeker van te zijn dat jouw diensten aan de kwaliteitseisen voldoen, inspecteren we je organisatie ieder jaar. Ook bieden we coaching en begeleiding aan. Vanuit de VEB proberen we je zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen rondom beveiliging.

Hoe word je een VEB-erkende PBO?

Als je jouw PBO aanmeldt bij de VEB, komen we een eerste inspectie uitvoeren. We controleren hier of je opereert je volgens de regels van de VRKI en de wet PBR. Ook kijken we of je in het bezit bent van een betrouwbaarheidsverklaring. Voldoe je aan alle eisen? Dan mag jij je organisatie officieel een VEB-erkend beveiligingsbedrijf noemen.

Om de kwaliteit van onze leden te waarborgen, komen we ieder jaar terug voor een inspectie. Om op de VEB-lijst te blijven, moet je dus ieder jaar blijven voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen.

Samen staan we sterk

Ons ledental blijft flink groeien. Dit betekent dat onze gezamenlijke stem ook steeds serieuzer genomen wordt. Samen kunnen we meer invloed krijgen op o.a. het oplossen van cao vraagstukken. Ook willen we ons hard maken voor collectieve voordelen zoals een overkoepelende aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB).

Word lid van de VEB

Wil jij ook de beste service kunnen garanderen aan je klant? En wil je up to date zijn van de laatste ontwikkelingen in het beveiligingsvak? Sluit je dan aan bij de VEB en haal je erkenning binnen.

Kwaliteitsregeling PBO

PBO-kwaliteitsregeling volgens VEB-eisen:

Kwaliteitsgarantie:
Kwaliteit dient gewaarborgd te worden en om de VEB-erkenning te krijgen en te behouden wordt er periodiek geïnspecteerd. Bij aanvang van een lidmaatschap zal, om de VEB-Erkenning te krijgen, een eerste inspectie noodzakelijk zijn. Pas na een positief resultaat vanuit deze inspectie wordt de VEB-Erkenning afgegeven.

VEB-erkend beveiligingsbedrijf:
Jaarlijks wordt het certificaat VEB-erkend beveiligingsbedrijf aan de PBO-bedrijven uitgereikt. Deze bedrijven hebben hun erkenning waargemaakt en hun jaarlijkse audit is positief bevonden.