Marc Kramer

Mijn achtergrond ligt bij Defensie. Na vier jaar bij de Luchtmacht gediend te hebben, ben ik overgestapt naar de Landmacht.  Bij de landmacht gaf ik sturing aan ongeveer 110 beveiligers/hondengeleiders. Mijn werkgebied omvatte alle militaire objecten in de regio Amsterdam,  Het Gooi en Utrecht.

Tijdens de Joegoslavië crisis, ongeveer 25 jaar geleden,  heb ik naast mijn defensiewerk een beveiligingsbedrijf opgestart:  Gooiland Beveiliging. Na een paar jaar heb ik ontslag genomen bij defensie. Mijn bedrijf liep goed en was uitgegroeid tot een sterke en grote speler in de regio het Gooi, met veel particuliere klanten, maar ook omroep en (semi)overheid. Gooiland was in bezit van  Het Keurmerk en was tevens de laatste jaren VEB Erkend Beveiligingsbedrijf.

Per 01 januari 2017 heb ik mijn bedrijf verkocht en hierdoor heb ik meer vrije tijd gekregen.

Begin 2017 werd ik benaderd met de vraag of een rol binnen de VEB voor mij een optie zou zijn. Na een "snuffelstage" van een aantal maanden binnen het VEB bestuur heb ik dan ook aangegeven mij graag te willen inzetten voor de VEB-PBO bedrijven en heb ik mij kiesbaar gesteld voor een bestuursfunctie. Per 12 oktober 2017 ben ik door de ledenraad op voordracht van het VEB bestuur, als mede bestuurder gekozen.

Ik zie het als uitdaging om mijn kennis en ervaring met de VEB leden te delen en op deze manier mijn steentje bij te gaan dragen aan een succesvolle PBO binnen de  VEB.

Marc Kramer
bestuur@veb.nl