VEB Bestuur – Roel Jansen

Roel Jansen

Mijn woon- en werkplaats is Schijndel en ik ben eenRoel Jansen echt buitenmens. Mijn hobby’s zijn dan ook vissen op karper en tegenwoordig vanuit de boot op snoek. Daarnaast is de wintersport mijn grote passie en ook mijn vrouw en twee kinderen vinden dit geweldig.

In 2001 heb ik het bedrijf RJ Networks opgericht, een bedrijf wat gespecialiseerd is in het aanleggen van datanetwerken en glasvezelverbindingen. Vaak kwam de vraag van onze opdrachtgevers of wij ook beveiligingsinstallaties konden aanleggen. Omdat je dit er niet zomaar bij kan doen, heb ik hiervoor een nieuw bedrijf RJ Beveiliging opgericht. De betrokken medewerkers zijn hier destijds speciaal extra voor opgeleid. Inmiddels zijn het twee volwassen landelijk werkende bedrijven geworden met in totaal ruim 30 medewerkers. Ik geef hier op mijn geheel eigen stijl de dagelijkse leiding aan en wil de verantwoordelijkheid zoveel mogelijk bij de medewerkers zelf leggen.

RJ Beveiliging is vanaf de oprichting (2005) lid geworden van de VEB, ik heb dus persoonlijk kunnen ervaren wat het inhoudt om als kleine zelfstandige te moeten voldoen aan de gestelde eisen en regels. De VEB heeft mij hier destijds goed mee geholpen. De afgelopen jaren hebben wij ook ervaren wat het inhoudt als je als bedrijf doorgroeit en je met hoog risicoklanten en projecten in aanraking komt.

Zeker de afgelopen jaren is de techniek zo veranderd dat de wet- en regelgeving op sommige vlakken achterhaald is. De VEB loopt hierin gelukkig voorop om dit soort zaken te signaleren en aan te laten passen. Ik wil als bestuurslid graag vanuit de visie van een vooruitstrevende installateur hier een positieve bijdrage aan geven.

Roel Jansen