Partners van VEB

Partner worden van de VEB? Dat kan!

Producten en diensten leveren aan VEB leden

Dit zijn bedrijven die zijn aangesloten bij de VEB als Partner. Deze bedrijven verrichten geen beveiligingswerkzaamheden die ook door VEB leden worden gedaan. VEB kwaliteitsdocumenten kunnen dan ook door hen niet uitgegeven worden. De VEB Partnerregeling is hier van toepassing.

GPS Security & Automation logo
Secured limitless communication logo
Brivo logo
VAIBS logo
cash2collect logo
Bluerisk logo
Smart services solutions logo
VCL opleidingen logo
CSL logo
Lobeco logo
PB Electronics logo
AVD logo
Yesss Electrical logo
Capabel onderwijs logo
Soba security opleidingen jubileumlogo
Van Dusseldorp Training logo
Sequrix logo
PG security systems logo
Tele Connect logo
Alphatronics logo
Top Security logo
ABUS logo
Van Eijk logo
Aras Security logo
Astec logo
Secusoft logo
SAB security systems logo
DERO Security Products logo
Remtech logo
UseMate logo
cbo security logo
Rivez logo
people2.0 logo
Mobile Track logo
1-line logo
HIK Vision logo
AddSecure smart alarms logo
COMELIT logo
BDO logo
ADI logo
Obex logo
MT&A logo
fsn logo
Aritech logo
Floor rolluiken logo
Secpro security products logo
Kooi logo
Rhino Systems perimiter protection
Beveiligingsunie logo
Beveiligingnieuws logo

Voor een partnerschap met VEB betaalt u jaarlijks €700,-

U betaald eenmalig €85,- aan inschrijvingskosten.

Download het toetredingsformulier

Partners werken samen met VEB Erkende Beveiligingsbedrijven: VEB ONLY.

Als VEB partner werkt u samen met VEB leden. U verricht geen beveiligingswerkzaamheden die ook VEB leden doen. U kunt specifieke aanbiedingen, diensten of informatie delen met de VEB leden. Partners kunnen inloggen op “Mijn aanbiedingen beheer” pagina en daar zelf aanbiedingen toevoegen, aanpassen en ook beheren. Hiervoor dient u ingelogd te zijn.

Bijeenkomsten bijwonen.

Ook bent u in de gelegenheid de VEB leden te ontmoeten op speciaal daarvoor georganiseerde dagen, zoals de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in maart. Via de VEB nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van deze bijeenkomsten.

Testhuis, Certificatie instituut en Productregistraties.

Certificatie instituut

Indien het product is goedgekeurd gaat het testrapport naar het bedrijf dat het heeft ingediend. Het testrapport kan dan ingediend worden bij een certificatie instituut CI. Dit gekeurde product wordt vervolgens voorzien van een “certificaat” waarop de GRADE’s of Class wordt vermeld. Deze geven dit productcertificaat dan af aan het bedrijf dat het heeft ingediend. Bekende CI zijn oa. ANPI, SGS, BOSEC, DD, VDS, IMQ. Dit certificaat kan op een aantal levels worden afgegeven. Meest voorkomende levels zijn 2 en 5. Level 2 betreft een eenmalige toetsing van het product en productieproces. Bij Level 5 is daar een jaarlijkse terug kerende controle over de continuïteiten en productieproces aan toegevoegd. Deze toetsing geschied volgens een ISO norm. De brand producten worden al jarenlang op level 5 van een product certificaat voorzien.

Testhuis

Een product kan door de leverancier of producent aangeboden worden ter keuring bij een Europees geaccrediteerd testhuis. Deze test het product volgens de Europese normen EN-501XX en eventuele extra aanvullende voorschriften (INCERT/België). Bekende testhuizen zijn Telefication, ANPI, IMQ e.d.. Er is geen wettelijk kader waarin wordt voorgeschreven dat producten gekeurd moeten zijn. Alleen nationale voorschriften en Europese normen.

Productregistratie

De leverancier of producent kan gekeurde producten op een aantal manieren presenteren aan de markt. Via eigen communicatie wegen zoals website, catalogus of een leveranciers overzicht. Maar kan de producten ook aanbieden bij de stichting REQ. Deze Nederlandse stichting heeft zich tot doel gesteld dat er op 1 plaats in de markt een overzicht is van gekeurde producten. Op dit moment is dit de meest voor de hand liggende vindplaats. Ook kunnen hier de producten die niet Europees gekeurd zijn (zoals oude NCP gekeurde producten) op worden vermeld indien de leverancier deze bij REQ aanbiedt. Voor de registratie wordt een vergoeding gevraagd per product en het is geldig tot de duur van het certificaat. Een vermelding op de REQ site geeft aan dat een product volgens de NCP, ANPI, VDS gekeurd is of is geweest. Een registratie met nummer geeft aan dat het product gekeurd is door een geaccrediteerd testhuis volgens een Europese norm.

Omdat Europese producenten producten laten testen bij bijv. ANPI, VDS of IMQ, welke naast een testhuis ook een CI is en een eigen registratielijst heeft ( welke zij kosteloos aanbieden) ontstaat er meerdere vindplaatsen. Voor ANPI is dit CERTALARM lijst. CERTALARM is een Europese organisatie die producten registreert voor brand en inbraak. Bepalend voor de test route zijn: kosten, doorlooptijd, meerjarige afspraken, en het belang om bijv. ook in België het product voor de Belgische markt gekeurd te krijgen.

Onder andere hier kunt u nakijken of een product een registratie heeft. Ook uw leverenacier zou u meer kunnen aangeven over de registratie van hun product.

http://stichting-req.nl/906?produktid=1750
http://www.kiwafss.nl/fss/componenten-bij-NCP.aspx?LangType=1043