Avondklok en hoe nu verder?

avondklok

Met ingang van zaterdag 23 januari geldt een avondklok tussen 21.00 en 04.30 uur.

Echter vorige week donderdag tijdens de Kick-Off is al duidelijk geworden dat de politie de samenwerking met de private sector wil intensiveren. De avondklok kan dus ook kansen bieden en dan in het bijzonder voor de PBO bedrijven. Maar het formele proces zal nog wel enige tijd in beslag nemen, omdat we met een grote politieorganisatie te maken hebben, waar dit soort initiatieven tijd nog hebben om te landen en om tot protocollen te komen waarbinnen die nauwere samenwerking geregeld is.

De kansen zijn er echter nu al en dat zijn de initiatieven die de lokale PBO bedrijven al kunnen nemen naar de lokale overheden en politie. Vaak zijn die contacten er al, maar het advies is om die contacten juist nu te intensiveren en daar waar de contacten er niet zijn, die te gaan leggen. Bied uw diensten aan ter ondersteuning van politie en handhaving. De avondklok brengt met zich mee dat voor veel mensen en bedrijven Nederland op slot gaat na 21.00 uur, maar de vitale beroepen mogen tijdens de spertijd wel de straat op, mits het beroepsmatig is. U als PBO bedrijf dus ook. Het is echter van belang dat u dat alleen bedrijfsmatig doet en dit betekent even kort door de bocht dat u herkenbaar bent door uw bedrijfskleding en met uw bedrijfsauto onderweg bent. Daarnaast uw ND pas bij u heeft en het doel van de rit of aanwezigheid op straat aantoonbaar kunt maken.

Het klinkt allemaal een beetje belerend, maar het doel is om u mogelijkheden en kansen te bieden om het werk voort te kunnen zetten, de continuïteit van uw bedrijf veilig kunt stellen en uw bijdrage kunt leveren aan een veilig Nederland. En dat was ook de boodschap van de Minister President Mark Rutte afgelopen donderdag.

Indien een alarminstallateur moet uitrukken voor een storing dient hij een verklaring te kunnen overleggen. Dit geldt uiteraard ook voor de beveiliger (PBO Bedrijf). Deze verklaring en info hieromtrent kan men vinden op de website van de overheid

De verklaringen overschrijden avondklok hebben wij ook als pdf bestand achter de inlog geplaatst bij downloads onder het kopje Corona – COVID 19