Veiligheid in 2024: samen sterk in beveiliging

Nieuwjaarsbijeenkomst beveiligingsbranche 2024

De kracht van samen stond centraal tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 11 januari 2024 in museum Corpus in Oegstgeest. De 6e editie inmiddels van de ondernemersverenigingen Federatie Veilig Nederland, de Nederlandse Veiligheidsbranche en de VEB. Ongeveer 300 gasten, bestaande uit vakmensen uit de beveiligingssector, maar ook vertegenwoordigers van politie, brandweer, het Ministerie van Justitie en..

Tweede Kamerleden bezoeken Alert Group

Tweede Kamerleden brengen werkbezoek aan alert group

Afgelopen donderdag hebben twee Tweede Kamerleden van de VVD (Ingrid Michon – politiewoordvoerder – en Ulysse Ellian – justitiewoordvoerder-) een werkbezoek gebracht aan de Alert Group in Alblasserdam en in Sliedrecht. Namens de VEB was Fred Teeven aanwezig. Ingrid en Ulyssee hebben een bezoek gebracht aan de alarmcentrale en de experience room van Alert.  Tijdens..

Security café 20 juni

Security café 2023

Op 20 juni stonden wij met 19 anderen bij het Security Café, het evenement dat zich richt op de nieuwste ontwikkelingen en trends in de beveiligingsindustrie. Onder professionele leiding van dagvoorzitter Ben van der Burg was er een gevarieerd programma. Zo deelde ervaren experts hun visie over het personeelsprobleem in de beveiligingsbranche op dit moment…

Nieuwe wet: vertrouwenspersoon verplicht

Standbeeldjes apen spreken zien horen

Veel mensen krijgen op het werk te maken met intimidatie, discriminatie, pesten en agressie. Een gevolg daarvan kan zijn dat er een gevoel van onveiligheid ontstaat op de werkvloer, maar ook dat de werksfeer negatief beïnvloed wordt. Op 23 mei is door de tweede kamer een wet aangenomen die verplicht stelt dat een bedrijf/organisatie, met..

Nieuwe installatievoorschriften mistgeneratoren

Mistgenerator in winkel

Mistgeneratoren bewijzen zich in de praktijk als effectief middel om schade bij inbraak te beperken. Het is van belang dat mistgeneratoren deskundig worden geïnstalleerd. 18 januari 2023 zijn in samenwerking met de Federatie Veilig Nederland, Techniek Nederland en de VEB de nieuwe installatievoorschriften voor mistgeneratoren gepubliceerd. Voor VEB leden zijn deze te downloaden achter de..

‘Minister wil meer samenwerking in beveiligingssector’

Nieuwjaarsbijeenkomst van de Nederlandse veiligheidsbranche

Woerden, 12 januari 2023 – ‘Iedereen die zijn werk doet in het veiligheidsdomein, heeft een eigen rol en een eigen deskundigheid. Als we het nou mogelijk maken dat iedereen dat kan bijdragen waar hij of zij goed in is, dan vergroten we niet alleen de capaciteit, maar ook de kwaliteit.’ Dat zei Minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius..

Wim de Ruijter aangesloten bij de VEB

Wim de Ruijter

De expertise binnen de VEB blijft groeien. Per 1 juni 2022 heeft Wim de Ruijter, voormalig risicodeskundige bij Nationale Nederlanden, zich aangesloten bij de VEB. Met zijn expertise en kennis uit de verzekeringswereld zal hij naast het ondersteunen bij het schrijven van de VEB 4 High Risk kwaliteitsregeling, ook meehelpen aan het verbeteren van de..

50ste VEB-Partner: ADI

50ste VEB-partner ADI

Tijdens het FireSafety en Security Event 2022 op 13 en 14 april sloot Jan Kuipers, Voorzitter VEB, het 50ste partnerschap. De nieuwe partner die deze mooie plek bemachtigde is ADI Benelux. ADI Benelux is gespecialiseerd in het bieden van beveiligingsoplossingen. Door de persoonlijke relaties, ondersteunende diensten, productaanbod en wereldwijde toegankelijkheid voorziet ADI haar afnemers met..