Nieuws

VEB Beveiligingsbedrijf van het jaar 2020!

De VEB heeft de particuliere beveiligingsorganisatie JBM Groep uit Almere en het technisch beveiligingsbedrijf Doevendans Beveiliging uit Boxtel uitgeroepen tot Beveiligingsbedrijf van het Jaar. Aanvankelijk zou dit tijdens de ALV in maart gebeuren, maar dit ging wegens Corona helaas niet door.

Lees verder

Jan Kuipers aangesteld als directeur VEB

Jan Kuipers wordt per 1 september directeur van de VEB. Daarnaast blijft hij voorzitter van de bijna 700 leden tellende brancheorganisatie. De behoefte aan een directeur was er om een volgende professionaliseringsslag te kunnen uitvoeren.

Lees verder

Corona-calculator

Om voor bedrijven duidelijkheid te bieden in de steunmaatregelen die er zijn hebben VNO-NCW en MKB Nederland de corona-calculator ontwikkeld.

Lees verder

Corona virus update en inspecties

Inspecties: Op basis van de lichte verruiming die tijdens de laatste persconferentie is aangegeven heeft de VEB besloten om met ingang van 6 mei het inspecteren van bedrijven weer op te gaan pakken. Uiteraard worden hierbij de belangrijke voorzorgsmaatregelen en gedragscodes in acht genomen.

Lees verder

'Samen veilig doorwerken' - Coronavirus COVID-19

Dit protocol biedt duidelijkheid aan bedrijven, bewoners, opdrachtgevers, klanten en alle werkenden over veilige werking in de bouw-, techniek- en installatiesector tijdens de coronacrisis.

Lees verder

Corona virus: Update!

Corona virus: Update Donderdag 16 maart heeft het wekelijks overleg weer plaatsgevonden met de vijf brancheverenigingen. Naast de VEB zijn in dat overleg vertegenwoordigd: • NVB • Federatie Veilig Nederland • VBe • BPOB

Lees verder

Beveiligingsbranche op de lijst voor eenmalige vergoeding van € 4.000

Ook de ondernemingen in de beveiligingsbranche kunnen nu in aanmerking komen voor een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 om hun vaste lasten te kunnen betalen. Dit heeft het kabinet besloten na aandringen van de vijf samenwerkende brancheorganisaties in de beveiliging.

Lees verder

Brancheverenigingen bundelen de krachten in deze bijzondere en ongekende periode

Vijf brancheverenigingen, de NVB, Federatie Veilig Nederland, VBe, BPOP en de VEB hebben de krachten gebundeld om de belangen van de gezamenlijke leden maximaal te kunnen behartigen. Het zijn hele bijzondere tijden die nog niemand van ons eerder heeft meegemaakt. Rutte sprak van een situatie die vergelijkbaar is met oorlogstijd, maar dan zonder oorlog. Er wordt veel gevraagd van wat men noemt de vitale beroepen. Maar daarnaast wordt er van elke burger ook enorm veel gevraagd. Kinderen thuis en daar moet opvang voor geregeld worden, scholen dicht, dus thuis onderwijs begeleiden en ga zo maar door. Door het uitbreken van het coronavirus ligt een belangrijk deel van de maatschappij stil. Veel bedrijven werken vanuit huis, winkels zijn gesloten, horeca dicht en daarnaast wordt nu geadviseerd om vooral geen vakantieplannen te maken, want ook die sector gaat mogelijk volledig dicht. Dit alles heeft enorme gevolgen voor de gehele branche en raakt ook de leden van de VEB.

Lees verder

Nieuwsbrief Politie

Werkinstructie Wpbr

Lees verder

Coronavirus

Het kabinet introduceert de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW).

Lees verder

Genomineerden Beveiligingsbedrijf van het jaar 2020 zijn bekend

Vandaag, 7 februari 2020, had Jan Kuipers - voorzitter van de VEB - het genoegen om de genomineerden te informeren. Hierbij bestaat het onderscheid tussen bedrijven die technische maatregelen uitvoeren (Techniek) en particuliere beveiligingsbedrijven (PBO). In beide gevallen gaat het erom dat de bedrijven uitstekend naar voren zijn gekomen tijdens de jaarlijkse, onafhankelijke kwaliteitscontrole. Deze controle is één van de voorwaarden om lid te mogen blijven van de VEB, die inmiddels meer dan 600 leden telt.

Lees verder

FireSafety & Security Event 2020

8 en 9 april Brabanthallen Den Bosch

Lees verder

Firesafety & Security congres

Hoe overleeft de technische beveiligingsbranche de komende jaren? Er gaat veel veranderen voor de technische beveiligingsbranche. Wat hebben brandweer en politie in petto? Hoe zit het met KPN? Willen klanten straks alleen nog Security as a Service, Internet of Things en beheer via de cloud? Tijdens het Firesafety & Security Congres op 1 oktober komen al deze vragen aan de orde.

Lees verder

Fred Teeven extern adviseur van de VEB

Oud staatssecretaris van Veiligheid en Justitie gaat onze ruim 600 beveiligingsbedrijven tellende vereniging in politiek Den Haag vertegenwoordigen. “Belangrijk”, aldus voorzitter Jan Kuipers, “want we zijn goed in ons vak, maar wat minder sterk in politiek.” Fred Teeven werd voorgesteld tijdens de algemene ledenvergadering, die 28 maart plaatsvond. Hij vertelde in zijn leven veel met het vakgebied van de achterban van de VEB in aanraking te zijn gekomen. “Ik heb dertig jaar in de opsporing gewerkt en dertien jaar in de politiek. Daarbij kreeg ik zowel met techniek als met persoonsbeveiliging te maken.

Lees verder

Winnaars beveiligingsbedrijf van het jaar 2019

De winnaars beveiligingsbedrijf van het jaar 2019 zijn bekend Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering op 28 maart 2019 zijn de winnaars bekend gemaakt. Hierbij bestaat het onderscheid tussen bedrijven die technische maatregelen uitvoeren (Techniek) en particuliere beveiligingsbedrijven (PBO). In beide gevallen gaat het erom dat de bedrijven uitstekend naar voren zijn gekomen tijdens de jaarlijkse, onafhankelijke kwaliteitscontrole. Deze controle is één van de voorwaarden om lid te mogenblijven van de VEB, die inmiddels meer dan 600 leden telt. De winnaars voor 2019 zijn geworden:

Lees verder

Kick-off Beveiliging & Veiligheid 2019

De Kick-off Beveiliging & Veiligheid 2019 in het Louwman Museum in Den Haag was een groot succes!

Lees verder