Wim de Ruijter aangesloten bij de VEB

Wim de Ruijter

De expertise binnen de VEB blijft groeien. Per 1 juni 2022 heeft Wim de Ruijter, voormalig risicodeskundige bij Nationale Nederlanden, zich aangesloten bij de VEB. Met zijn expertise en kennis uit de verzekeringswereld zal hij naast het ondersteunen bij het schrijven van de VEB 4 High Risk kwaliteitsregeling, ook meehelpen aan het verbeteren van de band tussen verzekeraars en de beveiligingsbedrijven.

Wim de Ruijter heeft voor zijn loopbaan de studie Elektrotechniek gevolgd aan de hogeschool in Amsterdam. Al snel ontdekte Wim de verzekeringswereld en kwam hij terecht bij wat nu Allianz heet. Na een trainingsprogramma om Risk Engineer te worden en een kort uitstapje naar Unilever, werkte Wim bijna 35 jaar bij Nationale Nederlanden.

In zijn actieve jaren als risicodeskundige heeft hij zich binnen zijn vakgebied bezig gehouden met het vormen en maken van beleid, het vormen van adviezen vanuit het Verbond van Verzekeraars en heeft hij in verschillende commissies gezeten. Al deze commissies waren sterk toegespitst op de inbraak- en beveiligingsbranche. Zo maakte Wim al 30 jaar geleden kennis met de VEB.

De VEB was een revolutionaire partij die alles anders wilde. De VEB wilde een ander, simpeler beleid, dat meer naar de wensen van de klant keek dan de officiële regels. Door de jaren heen heeft Wim de VEB nooit uit het oog verloren. Van de zijlijn keek hij mee naar hoe leden en partners gebruik maakten van de filosofie, het concept en de vereniging zelf. Zo is ook zijn vorige werkgever, Nationale Nederlanden, een trouwe partner van de VEB.

Als pensionado is Wim nog niet klaar om na meer dan 40 jaar te stoppen met werken. Wim zegt “De geraniums staan nog niet in bloei”. Dat is ook de reden dat Wim zich nu inzet voor de belangen van de VEB. De samenwerking klonk voor Wim als een mooie stap.

Met zijn expertise en kennis wil hij de VEB dan ook helpen met het creëren van een goede relatie met verzekeraars. Daarnaast wil hij er ook voor zorgen dat het concept van de VEB voldoet aan de eisen van de verzekeraars. Niet te vergeten dat Wim ook meedenkt en mee ontwikkelt om de nieuwe VEB 4-kwaliteitsregelgeving in lijn te brengen met wat de markt wil.

Wim gaat daarnaast aan de slag met het helpen van het schrijven van de VEB 4 High Risk kwaliteitsregeling. Samen met een expert team van specialisten gaat hij samen aan de slag met deze uitdaging. De rol van Wim tijdens het schrijven is, om de gedachtes van elke professional die te maken heeeft met High Risk, samen te voegen en te vormen in de VEB 4 High Risk kwaliteitsregeling. Dit doet hij ook met een bril op vanuit de verzekeringswereld.

De stroeve relatie tussen beveiligingsbedrijven en verzekeraars komt voort uit meerdere uiteenlopende kwesties. Wim wil vanuit de VEB fungeren als de brug tussen deze twee werelden. Hij zegt dan ook dat de beveiligingsbranche en verzekeraars twee handen op één buik zouden moeten zijn. Een verbeterde verbinding tussen deze twee werelden zal uiteindelijk leiden tot voordelen voor beiden. Deze verbinding begint bij het woord ‘vertrouwen’.

In de toekomst voorziet Wim dat wij, als de VEB, onszelf meer communicatief moeten opstellen. Wanneer klanten niet weten wat de VEB allemaal doet, zal er ook niks veranderen. Het uiten van onze triomfen, nieuwe ontdekkingen, etc. zal er uiteindelijk toe leiden dat VEB een nog belangrijkere speler wordt.