Coronamaatregelen als gevolg van de persconferentie van 12 januari jl.

Coronamaatregelen Mark Rutte

Het nieuws van gisteren heeft Nederland niet verrast, er komen nieuwe coronamaatregelen bij. Het was al algemeen bekend dat er een verlenging van de lockdown periode aan zat te komen. Dat is nu geeffectueerd. Ook is nog duidelijker geworden dat de zogenaamde Engelse variant voor de nodige problemen zorgt. Dit virus blijkt een hogere mate van besmettelijkheid te hebben en waarbij nu nog bekeken wordt op welke wijze het virus zich het snelst verspreid (bijvoorbeeld onder kinderen).

Wanneer we kijken hoe er omgegaan wordt met de bestrijding in de ons omliggende landen dan kan ook niet uitgesloten worden dat er na 9 februari nogmaals een verlenging aangekondigd wordt. Dit wordt gebaseerd op het gegeven dat Duitsland inmiddels aangekondigd heeft dat de lockdown in ieder geval tot april gaat duren. En omdat Nederland ook kijkt naar en overleg heeft met deze omliggende landen (en dan in het bijzonder Duitsland) denk ik dat ook wij rekening moeten houden met een tweede verlenging en/of extra coronamaatregelen.

Ook het gegeven dat er achter de schermen al gesproken wordt over een avondklok kan een eerste signaal zijn (ter voorbereiding) dat de avondklok eraan kan komen. Geen prettige zaken, maar uit de informatie die gisteren gegeven is, wel heel erg belangrijk om een kantelpunt te bereiken in de verspreiding van het virus.

Wat betekent dit allemaal voor ons

Elk bedrijf heeft of krijgt vroeg of laat te maken met de gevolgen van dit virus. En het wordt voor veel bedrijven steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden met telkens nieuwe coronamaatregelen. Toch is het belangrijk om vol te houden en alle creativiteit en innovativiteit te benutten om naast de bedreigingen die er zijn, ook de (kleine) kansen te benutten. Juist nu is het belangrijk om bedrijven staande te houden en het personeel zoveel mogelijk aan boord te houden, want verlies van personeel betekent vaak ook verlies van kennis.

De regering heeft inmiddels vele steunmaatregelen aangeboden aan het bedrijfsleven en sommige zijn passend voor onze leden en sommige niet of onvoldoende. Tijdens de persconferentie van gisteren is aangegeven dat de Ministers Koolmees, Wiebes en Hoekstra druk bezig zijn nieuwe en aanvullende steunmaatregelen te ontwikkelen. Er is nu nog geen zicht op hoe die aanvullende steun er uit gaat zien, maar wij zullen dit op de voet blijven volgen.

Tot slot

Als bestuur hebben wij ook onze verantwoordelijkheid ten aanzien van de dames die in dienst zijn van de VEB. Daarom lijkt het ons wenselijk om de bezetting van het kantoor zoveel mogelijk te beperken. Dit om een eventuele besmetting via het kantoor uit te sluiten. Als een gevolg daarvan kan het de komende periode voorkomen dat de dienstverlening of de telefonische bereikbaarheid beperkt is. De telefoonservice waar wij nu gebruik van maken blijft wel actief, zodat eventuele telefoontjes aangenomen kunnen worden. Het beantwoorden van vragen en of zaken die alleen op het kantoor verwerkt kunnen worden kan dus iets meer tijd vragen dan u van ons gewend bent. Hiervoor vragen wij uw begrip.
 

Hou vol en blijf vooral gezond! 

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.