Firesafety & Security congres

Firesafety & security congres

Hoe overleeft de technische beveiligingsbranche de komende jaren? Er gaat veel veranderen voor de technische beveiligingsbranche. Wat hebben brandweer en politie in petto? Hoe zit het met KPN? Willen klanten straks alleen nog Security as a Service, Internet of Things en beheer via de cloud? Tijdens het Firesafety & Security Congres op 1 oktober komen al deze vragen aan de orde.

“Wie nu niet zijn bedrijfsvoering aanpast heeft straks als technisch beveiligingsondernemer het nakijken”, waarschuwen Erwin Schoemaker van Federatie Veilig Nederland (v/h VEBON-NOVB), Jan Kuipers van Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven en Fred van Poelgeest van Techniek Nederland (v/h Uneto-VNI).Omdat het voortbestaan van de branche op het spel staat, hebben de drie organisaties de handen ineen geslagen en organiseren zij gezamenlijk het Firesafety & Security Congres.Als technische beveiligingsondernemer kunt u kosteloos deelnemen aan dit evenement en wordt u volledig bijgepraat over wat uw bedrijf de komende jaren te wachten staat en hoe u zich hierop het beste kunt voorbereiden.

Nieuwe verdienmodellen
“Er komen nieuwe verdienmodellen”, legt Jan Kuipers uit. “Niet meer een systeem verkopen en een onderhoudscontract en meldkamerabonnement afsluiten, maar een dienst verlenen die de klant tegen een vast bedrag per maand volledig ontzorgt. Dus net als in de ICT-sector, waar dit al langer gebruikelijk is.”
Zo zijn er meer ontwikkelingen die het noodzakelijk maken dat beveiligingsbedrijven steeds meer het voorbeeld van de ICT volgen. Zo zullen beveiligingssystemen in toenemende mate onderdeel worden van, in plaats van dat zij op zichzelf werken. U kunt dat onverantwoord vinden; maar de klant denkt daar anders over! Gelukkig is het heel goed mogelijk om beveiligingsapparatuur op een veilige manier te integreren.

Actuele kwesties
Tijdens het Firesafety & Security Congres komt een groot aantal actuele kwesties aan de orde. Zo wordt er gesproken over de Wet kwaliteitsborging, over de slimme camera als toekomstige inbraak- en branddetector, over de meerwaarde van sprinklers in situaties waarbij deze niet verplicht zijn en over honderdduizenden verplichte rookmelders in nieuwbouwwoningen, die niet of nauwelijks worden onderhouden.Vanzelfsprekend wordt ook de privacywet AVG besproken, gaat er aandacht uit naar de nieuwe regelgeving voor videotoezicht en wordt uitgelegd wat de meerwaarde van certificering is. En hoe zit het met het gebruik van apps, het sluiten van RAC-verbindingen en de inhuur van zzp-ers en onderaannemers die fouten maken? “Geen installateur mag dit congres missen”, benadrukt Jan Kuipers. “De trein rijdt al. Je kan er nog op springen. Maar doe je dat niet, dan ben je straks te laat!” 

Er zijn tijdens het Firesafety & Security Congres aparte workshops op het gebied van brandpreventie, criminaliteitspreventie en bedrijfsvoering. En er zijn leveranciers met producten waarmee beveiligingstechniek toekomstbestendig gemaakt kan worden.Deelname is gratis voor technische beveiligingsbedrijven, maar de capaciteit is begrensd tot 300 deelnemers, een aantal dat snel bereikt wordt. Het advies is daarom om vandaag nog de inschrijving te regelen.

Datum: 1 oktober 2019, 10:00u – 17.30u.
Locatie: Congrescentrum 1931 (Brabanthallen), ’s-Hertogenbosch.