FireSafety & Security Event 2022

Brandmelders op de grond

Op 13 en 14 april 2022 vindt er weer een nieuw FireSafety & Security Event plaats. De VEB, Federatie Veilig Nederland en Techniek Nederland verwelkomen installateurs, integrators en adviseurs in de beveiligingstechniek op deze vakbeurs in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

Hoopvol voor deze editie

Eerder geplande edities van de FireSafety & Security Event konden niet doorgaan vanwege corona, maar de vooruitzichten voor april volgend jaar zijn positief, zegt organisator Erwin Schoemaker van Federatie Veilig Nederland.

Schoemaker verwacht dan ook grote bezoekersaantallen. “Toen we in 2019 begonnen met de organisatie van de editie van 2020 merkten we al een enorm enthousiasme. Hoewel het fenomeen vakbeurzen in ons vakgebied wat in het slop was geraakt, bleek er wel degelijk behoefte te bestaan aan een evenement dat nu eens echt voor en door de branche werd georganiseerd. Wij doen dat als Federatie Veilig Nederland in nauwe samenwerking met Techniek Nederland en Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven.”

Het evenement zelf

De doelgroep van FireSafety & Security Event zijn installateurs, integrators en adviseurs op het gebied van beveiligingstechniek. Schoemaker: “Deze specialisten worden ook van harte uitgenodigd om klanten mee te nemen, zodat die kunnen ervaren wat onze industrie tegenwoordig te bieden heeft. Er zijn de laatste jaren grote stappen gezet in met name de digitale innovatie en daarvan wordt tijdens het evenement een duidelijk beeld gegeven. De nieuwste producten zijn te zien, maar er kan ook uitgebreid gesproken worden met de mensen die daar alles van af weten.”

De beurs wordt zo laagdrempelig mogelijk gemaakt. De locatie in ‘s-Hertogenbosch is goed bereikbaar, er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid en ook de entree en hapjes en drankjes zijn gratis voor bezoekers. 

In 2020 moest de organisatie bedrijven teleurstellen, omdat met 73 exposanten het maximum was bereikt. Helaas moest het evenement 4 weken voor aanvang worden geannuleerd, toen in maart de coronapandemie in Nederland uitbrak. 50 exposanten gaven direct al aan te willen deelnemen, zodra de situatie het weer zou toelaten. De andere hebben nog geen definitief besluit genomen, dus het is nog mogelijk voor bedrijven om zich als exposant in te schrijven. 

Schoemaker raadt aan om dat snel te doen. “We hebben de grootste en nieuwste hal gereserveerd. We zouden kunnen uitbreiden met een tweede hal, maar dat willen wij niet omdat in het verleden is gebleken dat zo’n tweede hal dan vaak veel minder bezocht wordt. Met één grote hal houden wij het overzichtelijk en kan je spreken van echt één, succesvol evenement.”

Aanmelden?

Wil je graag bij het FireSafety & Security Event 2022 zijn? Meld je dan aan via de website. En meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het evenement.