Jan Kuipers draagt voorzitterschap VEB over aan Fred Teeven

Jan Kuipers draagt het voorzitterschap van de VEB over aan Fred Teeven

Op 25 juni tijdens de bestuursvergadering neemt Fred Teeven de voorzittershamer over van Jan Kuipers. Onder Kuipers’ leiding groeide onze organisatie sinds 2014 van 350 naar zo’n 950 leden en partners.

Nieuwe Voorzitter, Nieuwe Inzichten

De groei van de VEB vraagt om een ander type voorzitter. Jan Kuipers vervulde lange tijd zowel de rol van voorzitter als directeur, maar droeg de operationele leiding in januari over aan René Kamphuis. Nu draagt hij ook zijn voorzitterschap over aan Fred Teeven, voormalig staatssecretaris van Justitie met veel bestuurlijke ervaring in de particuliere beveiligingssector.

Fred Teeven is geen onbekende voor de VEB. Hij was gastspreker tijdens ons 25-jarig jubileumfeest in 2012 en leidde in 2019 de ‘Kick Off’ van diverse brancheorganisaties. Sinds 1 juli 2019 is hij onze adviseur, wat zijn benoeming tot voorzitter een logische stap maakt.

Samenwerkingen en Toekomstplannen

Met Fred Teeven als voorzitter verwachten we intensievere samenwerkingen met maatschappelijke stakeholders, zoals VNO-NCW, de overheid, politiek en verzekeraars. Ook samenwerkingen met andere brancheorganisaties, zoals de Nederlandse Veiligheidsbranche, Federatie Veilig Nederland en Techniek Nederland, zullen worden aangehaald.

Fred Teeven zal de komende tijd veel leden bezoeken om meer inzicht te krijgen in ons vakgebied. Hij richt zich op de pasjesproblematiek van particuliere beveiligers en betere sectorcontrole, wat het lidmaatschap van de VEB waardevoller maakt. Daarnaast wordt gewerkt aan een nieuw systeem voor kwaliteitsborging in hogere risicosectoren.

Wij danken Jan Kuipers voor zijn toewijding en leiderschap en kijken uit naar een succesvolle toekomst onder Fred Teeven.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.