VEB-erkend installatiebedrijf

VEB-erkend installatiebedrijf: verzeker je klant van kwaliteit

Adviseren en installeren

Er zijn nogal wat aanbieders op de markt als het gaat om beveiliging. Hoe val je als beveiligingsbedrijf op tussen al die concurrenten? Een erkenning van de VEB kan hierbij helpen. Als VEB-erkend beveiligingsbedrijf voldoe je namelijk aan alle veiligheidsnormen. Zo weet de klant dat jij gegarandeerd diensten van hoge kwaliteit levert. Een VEB-erkenning staat voor kwaliteit en vakmanschap. In dit artikel lees je aan welke eisen je moet voldoen om een erkend installateur te worden, hoe het inspectieproces verloopt en wat de voordelen zijn voor een VEB-erkend installatiebedrijf.

Hoe word je erkend installateur?

Wat moet je doen om een erkenning van de VEB te krijgen? Een VEB-erkend installatiebedrijf word je niet zomaar. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je voldoen aan de volgende eisen: 

  • Je voldoet aan de VEB 3 Kwaliteitsregeling en werkt conform de VRKI
  • Je hebt het kwaliteitshandboek in je bezit
  • Je voldoet aan de wettelijke eisen die gesteld zijn in de Wet PBR 
  • Je volgt gerichte trainingen en cursussen, hierdoor is je vakkennis up to date.

Als je lid bent van de VEB en aan al deze kwaliteitseisen is voldaan, mag je je organisatie officieel een VEB-erkend installatiebedrijf noemen, en kwaliteitsdocumenten (certificaat en opleveringsbewijs) afgeven. Ontbreekt het bij jouw bedrijf aan één of meerdere eisen? Dan is een VEB-erkenning helaas niet mogelijk. 

Inspectiebeleid

Als VEB-erkend installatiebedrijf krijg je ieder jaar een verplicht inspectiebezoek. De resultaten van deze inspectie bepalen of je je status mag behouden. Ook wordt op basis van deze resultaten het ‘beveiligingsbedrijf van het jaar’ uitgekozen.

VEB3-Kwaliteitsregeling

De VEB introduceerde in 2009 de VEB 3 Kwaliteitsregeling. Dit is een breed gedragen regeling die vooral gericht is op de kwaliteit van opgeleverd werk en gecontroleerde vakbekwaamheid. De regeling is tot stand gekomen met behulp van verzekeraars. Door hun medewerking is onder andere het inspectiebeleid aan de regeling gekoppeld. 

De VRKI en de Wet PBR

De VEB 3 Kwaliteitsregeling is gebaseerd op de Wet PBR en de VRKI. Een ander belangrijk speerpunt is de kwaliteit van opgeleverd werk. Dit wordt bewaakt door middel van jaarlijkse coachings en inspecties. Bij de begeleiding van onze installateurs is er ook volop aandacht voor bedrijfsvoering. Het streven hierbij is altijd het leveren van de hoogste kwaliteit.

Word lid van de VEB

Bedrijven die aan de eisen van de VEB 3 Kwaliteitsregeling voldoen, mogen zich een VEB-erkend beveiligingsbedrijf noemen. Ze adviseren en installeren conform de VRKI, zijn bewezen betrouwbaar en leveren altijd goed werk. Alle VEB-erkende beveiligingsbedrijven voldoen dan ook aan de VEB 3 Kwaliteitsregeling en mogen kwaliteitsdocumenten afgeven. Wil je zelf gegarandeerd de beste service leveren aan je klanten? Word dan lid van de VEB en krijg je erkenning.