Opleiding Projectie-eisen Brandmelders (PeB): schrijf je in

Brandalarm melder

Over de opleiding Projectie-eisen Brandmelders

In het Bouwbesluit van 2012 ligt de focus van brandpreventie meer op de veiligheid van personen en minder op het behoud van panden. Als een gevolg daarvan worden veel panden niet meer voorzien van een brandmeldinstallatie, terwijl daar misschien wel behoefte aan is vanuit een verzekeraar of eisende partij.

Maar ondanks het bovenstaande feit is eigenlijk nu geen juiste oplossing voor het beschermen van dit soort panden tegen brandschade. Hoe komt een VEB installateur aan de juiste expertise om brandschade te voorkomen?

Brandmelders aangesloten op inbraakinstallaties

In onze opleiding Projectie-eisen Brandmelders gaan we in op deze manier van werken: brandpreventie combineren met bestaande inbraakinstallaties. Hierbij richten we ons o.a. op de projectierichtlijnen, oftewel de locatie van de brandmelder. Want je bespaart kosten met deze vorm van brandveiligheid, maar je moet het natuurlijk wel volgens de juiste regelgeving (NEN 2535) plaatsen.

Tijdens onze 4-daagse opleiding kom je alles te weten over de projectierichtlijnen vanuit de NEN 2535 hoofdstuk 10, de VEB 4 Brand Kwaliteitsregeling (BKP) en hoe je hiermee je kansen in de markt vergroot.

Na deze opleiding heb je kennis van:

  • De functie, toepassing en werking van alle vormen van automatische melders die zijn aangesloten op een inbraakinstallatie
  • Een projectie maken op een bouwkundige tekening
  • Een installatieplattegrond lezen en interpreteren
  • Blokkenschema’s maken

De opleiding wordt afgesloten met een examen.

Dagindeling

Inloop vanaf 08.45 uur
Start training: 09.00 uur
Lunchpauze: 12.00 uur (wij verzorgen de lunch)
Gepland eind: ca. 16.00 uur

Locatie: Jaap Bijzerweg 8D, Woerden

Kosten: € 1.195,00 excl. BTW

Tijdens de presentatie/training is er ruimte voor interactie (stellen van vragen e.d.).

Heb je vragen over de opleiding? Mail ons dan op info@veb.nl.