VEB Bestuur – Jan Kuipers

Jan Kuipers

VoorzitterJan Kuipers

In 1979 is mijn werkzame leven begonnen bij het Rotterdamse bedrijf A.M. Zegers BV als technicus van beveiligingssystemen. Dat bedrijf was voornamelijk actief in de bankensector en ik heb daar mijn eerste ervaringen met beveiligen opgedaan. Vanaf 1984 ben ik betrokken geweest bij de ontwikkelingen van de speciale beveiligingssystemen voor wat men toen het bankenproject noemde.

In 1994 de overstap gemaakt naar Varel Security. Later is dit bedrijf Initial Varel gaan heten en inmiddels is het onderdeel van UTC. Eerst in de rol van vestigingsmanager Amsterdam, gevolgd door dezelfde functie bij de gecombineerde vestiging Rotterdam / Den Haag. In 1998 aangesteld als regiomanager West Nederland, een regio met vijf vestigingen. In dezelfde periode lid geworden van het managementteam. In 2002 aangesteld als directeur Integrated Systems.

In 2003 de overstap gemaakt naar TYCO / ADT en tot aan juni 2009 in de rol van Algemeen Directeur.

Sinds medio 2009 eigenaar van Q-Vario BV, een beveiligingsbedrijf   wat zich met name richt op de beveiliging van het hogere particuliere segment. Tevens gespecialiseerd in IP gebaseerde cameraoplossingen voor zowel bedrijven, particulieren als de publieke sector.

Kwaliteit staat hoog op de agenda van de VEB en door een intensief beleid te voeren op dat vlak is het de laatste jaren ook steeds meer verankerd bij de leden. In een snel veranderende markt waarin nieuwe technieken en infrastructuren een steeds belangrijkere rol in gaan nemen, is het van groot belang dat de VEB zich continue blijft ontwikkelen. De ontwikkeling van IP-technologie is daar een mooi voorbeeld van. Aan die verdere ontwikkeling van de vereniging wil ik graag mijn bijdrage leveren.

Jan Kuipers 
j.kuipers@veb.nl