10 tips om inbraak tijdens jouw vakantie te voorkomen

10 tips beveiliging huis

De vakantieperiode staat voor de deur. En wat zijn we daar allemaal aan toe. Heerlijk even er tussenuit. In je eigen huis ben je het afgelopen jaar, tijdens de lockdown, bijna fulltime geweest. Maar nu laat je dat huis even alleen om te genieten van een andere omgeving. Maar als je straks thuiskomt wil je natuurlijk niet dat er ingebroken is. Daarom geven we je tips om inbraak tijdens jouw vakantie te voorkomen.

  1. Wek de indruk dat de woning bewoond is door bijvoorbeeld verlichting automatisch (en het liefst wisselend) aan- en uit te laten gaan. Er bestaan tegenwoordig diverse systemen waarmee je met een app op je telefoon eenvoudig verlichting automatisch kunt uit- en inschakelen.
  2. Laat familie of vrienden in jouw huis wonen. Dat is een hele goede preventieve maatregel. Inbrekers scannen een wijk vaak van tevoren en weten dan precies welke woning wel of niet bewoond is.
  3. Berg containers, ladders en andere zaken die gebruikt kunnen worden als klimmateriaal goed op. Containers zijn vaak ideale hulpmiddelen om snel op een muurtje of schuurtje te klimmen. Bij woningen met lage schuin aflopende daken is het dan heel simpel bij de ramen op de eerste verdieping te komen.
  4. Zorg dat de brievenbus dagelijks geleegd wordt zodat je voorkomt dat er iets uitsteekt. Dat wekt namelijk de indruk dat er al lange tijd niemand thuis is geweest.
  5. Spreek met jouw buren af dat zij een auto op jouw oprit of erf parkeren. Nu we vaak meer dan één auto per gezin hebben kan dat vaak prima.
  6. Sluit ramen deuren goed af en zorg dat de grendels die handbediend zijn, ook echt gesloten zijn. Want hendels die voor de helft gesloten zijn, wat zichtbaar is van buitenaf, nodigen uit tot inbraak.
  7. Laat geen waardevolle spullen achter die van buitenaf zichtbaar zijn
  8. Sluit de voordeur ook af met het nachtslot, alleen de deur achter je dichttrekken is niet voldoende. Met een beetje “flipperen” heb je de deur dan zo open.
  9. Laat een VEB-erkend beveiligingsbedrijf het hang- en sluitwerk controleren. Vaak kan je met een kleine investering een veel betere inbraakwerendheid realiseren.
  10. Ben je regelmatig van huis en dat soms ook voor langere periode, dan is het verstandig om je woning, naast goede bouwkundige voorzieningen, ook elektronisch te beveiligen.

Wil je hulp bij punt 9 en 10. Ga dan op zoek naar een VEB-erkend beveiligingsinstallateur bij jou in de buurt. Er zijn ruim 750 VEB-erkende bedrijven in Nederland, er is dus altijd wel één bij jou in de buurt. Voorkom jij ook inbraak tijdens jouw vakantie?