Tweede Kamerleden bezoeken Alert Group

Tweede Kamerleden brengen werkbezoek aan alert group

Afgelopen donderdag hebben twee Tweede Kamerleden van de VVD (Ingrid Michon – politiewoordvoerder – en Ulysse Ellian – justitiewoordvoerder-) een werkbezoek gebracht aan de Alert Group in Alblasserdam en in Sliedrecht. Namens de VEB was Fred Teeven aanwezig. Ingrid en Ulyssee hebben een bezoek gebracht aan de alarmcentrale en de experience room van Alert

Tijdens het werkbezoek zijn zij bijgepraat over de stand van zaken binnen de particuliere beveiligingsorganisaties (PBO) op het gebied van veiligheid. Bij het werkbezoek hebben de gastheren van Alert een lans gebroken voor een beveiligingspas per persoon en betere informatie-uitwisseling met de politie. Arthur Jonkman en Joost Klaren, namens Alert, gaven aan dat de vele oren en ogen die de particuliere beveiliging teweeg brengt veel meer zouden kunnen worden benut. Tevens gaven de gastheren een demonstratie van hoe de beveiliging op een bedrijventerrein snel kan worden opgeschaald. 

Bij de afsluiting van het bezoek gaven Ingrid en Ulysse aan de informatie mee te nemen in de nieuwe kamerperiode en een goed beeld te hebben gekregen van de snelle ontwikkelingen in de sector. Speciale dank gaat ook uit naar de collega van EuroFiber die ons hebben voorgelicht over de ins en outs van datacenters en informatiebeveiliging. Particulieren beveiliging en data alertheid is een belangrijk punt op de politieke agenda de komende jaren.