Voordelen van VEB-erkende PBO bedrijven

( PBO ) Beveiliger met walkie talkie

Goede beveiliging is een effectief middel om risico’s zoveel mogelijk te beperken of te verkleinen. En goede beveiliging bestaat enerzijds uit technische beveiligingsoplossingen en anderzijds door het inzetten van particuliere beveiligingsorganisaties (PBO). Erkende PBO bedrijven worden ingezet om de risico’s te verlagen, hebben een preventieve werking en waarborgen zo de veiligheid van personen en goederen.

Om zekerheid te kunnen bieden aan opdrachtgevers en het risico van slechte kwaliteit zoveel mogelijk te voorkomen, kwam de VEB met de VEB-erkenning. Door deze erkenning hebben opdrachtgevers de zekerheid dat men met het juiste bedrijf in zee gaat.

Het collectief ledenvoordeel
Als een VEB-erkende organisatie ben je altijd in bezit van een geldige betrouwbaarheidsverklaring. Ook ben je als organisatie officieel geregistreerd op onze website. Door de erkenning van de VEB weten klanten dat ze een bedrijf inhuren dat diensten van hoge kwaliteit levert.

De VEB biedt erkende PBO bedrijven ook coaching en ondersteuning aan. Zo blijf jij als PBO bedrijf altijd op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt. Dit doet de VEB door het aanbieden van gerichte cursussen en trainingen.

Het lid worden van de VEB biedt ook nog andere voordelen. Zo heb je korte lijnen met de partners en de voordelen die zij bieden, kun je gebruik maken van een uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering met unieke dekking en meer.

De VEB streeft ernaar om zoveel mogelijk invloed uit te oefenen op CAO onderhandelingen om het belang van de leden maximaal te behartigen.  Hierbij geldt hoe meer bedrijven zich aansluiten en erkenning behalen, des te meer invloed er door de VEB uitgeoefend kan worden.

Inspectie voor VEB-erkenning
Om VEB-erkend te worden en te blijven, komt de VEB jaarlijks langs voor een inspectie. Aan de hand van de VEB-Kwaliteitsregeling wordt deze keuring uitgevoerd. Deze keuring zorgt niet alleen voor de garandering van kwaliteit, maar ook voor de bewaking van deze hoge kwaliteit.

De VEB heeft eigen coaches die langs beveiligingsorganisaties gaan voor de keuring. Na een inspectie is het streven om binnen zes weken een online rapportage te delen met het betreffende lid. De jaarlijkse inspectie wordt vanuit de VEB gepland.

Hoe word je een VEB-erkende PBO bedrijf?
Om in aanmerking te komen voor een VEB-erkenning zijn er meerdere eisen gesteld. Deze eisen bewaken de kwaliteit van beveiligingsorganisaties die zich aansluiten.

Eén van de eisen om een VEB-erkend beveiligingsbedrijf te worden, is dat zij in bezit moeten zijn van een aansprakelijkheidsverzekering. Met betrekking tot AVB/BAV heeft de VEB een samenwerking met meerdere voordelen voor de leden.

Een andere eis is wettelijk bepaald. Dit is dat een PBO bedrijf moet voldoen aan de wet PBR. Deze houdt in dat het strafbaar is om zonder vergunning als beveiligingsorganisatie of recherchedienst te opereren.

Wanneer een bedrijf aan alle eisen voldoet en een VEB-erkenning wil krijgen, moet deze het aanvraagformulier invullen en mailen naar info@veb.nl.