Gekwalificeerde beveiliging, ook voor de hoogste risico’s

Inbreker pand

Recent heeft de VEB bekend gemaakt dat men een totaal nieuwe Inbraak Kwaliteitsregeling aan het ontwikkelen is. Lees hier dat het om meer dan alleen een herziening van de bestaande VEB 3 Kwaliteitsregeling gaat. Deze gekwalificeerde beveiliging zal ook voor de hoogste risico’s beschikbaar zijn.

De VEB 4 gaat verder

De VEB 4 Inbraak Kwaliteitsregeling is opgebouwd uit drie belangrijke elementen. Allereerst het gedeelte dat gebaseerd is op de VRKI (Verbeterde Risico Klassen Indeling). De VRKI is het instrument dat door de verzekeraars en de beveiligingsbedrijven gehanteerd wordt. Zo kan het risico worden bepaald voor zowel woningen als bedrijven. De VRKI is gebaseerd op de vier verschillende niveaus van risico’s en het hanteert maatwerk. De VEB 4 gaat nog een belangrijke stap verder.

Risico’s die de VRKI overstijgen

Voor de hoogste risico’s is de VEB een kwaliteitsregeling aan het ontwikkelen. Hiermee worden de risico’s die de VRKI overstijgen beoordeeld, gedefinieerd en ingevuld. Hiervoor is het van belang dat het beveiligingsplan, de uitvoering en de controle ervan door drie verschillende partijen gedaan wordt. Elk met een eigen verantwoordelijkheid. Ook hiervoor geldt dat de focus voornamelijk ligt op de kwaliteit van het opgeleverde werk. Het is uiteindelijk een onafhankelijke inspectie instelling die verklaart dat de gemaakte afspraken geleverd is. Ook de verzekeraars, die meestal de eisende partij zijn, spelen hierbij een belangrijke rol. In de aanloop naar het realiseren van een compleet beveiligingsplan , kunnen zij het door de adviseur opgestelde beveiligingsplan beoordelen en daar hun goedkeuring aan geven. Met deze aanvulling op de bestaande VEB regeling, wordt er voldaan aan een lang gekoesterde wens. Deze wens is om ook voor de hoogste risico’s gekwalificeerde beveiliging te leveren die onderdeel vormt van een Kwaliteitsregeling.

Lid worden?

Ben je nog geen lid, maar wil je wel meer weten en op de hoogte worden gehouden van deze ontwikkeling? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief door jouw gegevens op te sturen naar info@veb.nl.