Gekwalificeerde beveiliging, ook voor de hoogste risico’s

Recent is door de VEB bekend gemaakt dat men een totaal nieuwe Inbraak Kwaliteitsregeling aan het ontwikkelen is. Lees hier dat het om meer dan alleen maar een herziening van de bestaande VEB 3 Kwaliteitsregeling.

De VEB 4 gaat verder
De VEB 4 Inbraak Kwaliteitsregeling is opgebouwd uit drie belangrijke elementen. Allereerst het gedeelte wat gebaseerd is op de VRKI (Verbeterde Risico Klassen Indeling). De VRKI is het instrument wat door de verzekeraars en de beveiligingsbedrijven gehanteerd wordt om het risico te kunnen bepalen voor zowel woningen als bedrijven. Daar waar de VRKI is gebaseerd op de vier verschillende niveaus van risico’s en daarnaast maatwerk hanteert, gaat de VEB 4 nog een belangrijke stap verder.

Risico’s die de VRKI overstijgen
Voor de hoogste risico’s ontwikkelt de VEB op dit moment een kwaliteitsregeling waarmee de risico’s die de VRKI overstijgen beoordeeld, gedefinieerd en ingevuld kunnen worden. Daarvoor is het van belang dat het beveiligingsplan, de uitvoering en de controle ervan door drie verschillende partijen gedaan wordt. Elk met een eigen verantwoordelijkheid. Ook hiervoor geldt, net als nu bij de VEB 3, dat de focus voornamelijk ligt op de kwaliteit van het opgeleverde werk. Het is uiteindelijk een onafhankelijke Inspectie Instelling die verklaart dat het werk conform de gemaakte afspraken geleverd is. Ook de verzekeraars, die meestal de eisende partij zijn, spelen hierbij een belangrijke rol. In de aanloop naar het realiseren van een compleet beveiligingsplan kunnen zij het door de adviseur opgestelde beveiligingsplan mede beoordelen en daar hun goedkeuring aan geven. Met deze aanvulling op de bestaande VEB regeling die er nu is wordt er voldaan aan een lang gekoesterde wens om ook voor de hoogste risico’s beveiliging te leveren die onderdeel vormt van een Kwaliteitsregeling.

Lid worden?
Ben je nog geen lid, maar wil je wel meer weten en op de hoogte worden gehouden van deze ontwikkeling, meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief. Dat kan door je gegevens op te sturen naar info@veb.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.