Kwaliteitsregeling High End VEB Inbraak

Beveiligingscamera

Recent heeft VEB bekend gemaakt dat de nieuwe Kwaliteitsregeling voor de levering en aanleg van inbraakinstallaties, totaal vernieuwd wordt. Dit wordt ook wel een regeling voor het deel wat de VRKI overstijgt. Dit wordt binnen de VEB 4 Inbraak Kwaliteitsregeling High End genoemd. Het beveiligingsplan voor dit segment moet door een adviseur, die aan bepaalde kwaliteitseisen moet voldoen, opgesteld worden.

VEB 4 Camera Kwaliteitsregeling 
Veb werkt aan meer uitbreiding. De VEB 4 Kwaliteitsregeling gaat drie verschillende disciplines omvatten. Naast de VEB 4 Inbraak Kwaliteitsregeling High End en de VEB 4 Brand Kwaliteitsregeling, komt VEB met een derde regeling. Dat is de VEB 4 Camera Kwaliteitsregeling. De VRKI (Verbeterde Risico Klassen Indeling) verwacht dat er in bepaalde situaties camera’s geïntegreerd worden in het beveiligingsplan. Dit kan straks binnen de VEB 4 Kwaliteitsregeling geformaliseerd worden door ook het niveau van het camerasysteem aan bepaalde kwaliteitseisen te laten voldoen. Daarbij worden ook eisen gesteld aan de voorwaarden en specificaties waar elke camera binnen dat systeem aan moet voldoen.

Trots
“Het ligt in de lijn der verwachtingen dat bovenstaand voor het eind van 2021 gerealiseerd is” zegt Jan Kuipers, voorzitter van de VEB. “We moeten nog heel veel werk verzetten voordat het zover is. Toch zijn we trots op deze regeling. ”

Lid worden?
Ben je nog geen lid, maar wil je wel meer weten en op de hoogte worden gehouden van deze ontwikkeling, meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief. Dat kan je doen door je gegevens op te sturen naar info@veb.nl.