Bouwkundige Beveiliging

Verzekeraars stellen in toenemende mate eisen aan bouwkundige beveiliging. Veel Technische Beveiligers, die enkele jaren geleden hun diploma hebben behaald, voelen zich echter onzeker als het gaat om bouwkundige beveiliging. De VEB wil hier een oplossing voor bieden met de cursus BBB (Basis Bouwkundige Beveiliging), specifiek gericht op de BK2.

Ontwikkelingen in bouwkundige beveiliging

In recente jaren heeft zich in de bouwkundige beveiliging een aantal belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Enerzijds wordt er nu vaker vanuit het perspectief van een inbreker gekeken bij het ontwerpen van hang- en sluitwerk. Anderzijds neemt de groei van elektronische oplossingen gestaag toe. Het is van groot belang dat deze twee benaderingen in de toekomst effectief worden gecombineerd.

Kennissessie Bouwkundige Beveiliging

De cursus Bouwkundige Beveiliging legt de nadruk op de essentie van beveiliging: organisatorische en bouwkundige maatregelen. Hier ligt de focus voornamelijk op de bouwkundige aspecten. Het doel van de cursus is om installateurs de benodigde kennis te verschaffen voor situaties waarin zij bij klanten aankomen. Het biedt een stevige basis, vooral voor diegenen die zich willen specialiseren in bouwkundige beveiliging.

De training bouwkundige beveiliging is specifiek gericht op de elektronische alarminstallateur die zijn/haar kennis m.b.t. bouwkundige beveiliging wil uitbreiden of opfrissen en geïnteresseerden vanuit verzekeraars of andere marktpartijen.

U kunt zich hier inschrijven voor één van de opkomende cursusdata.