VEB Bestuur – Bas Joosten

Bas Joosten

PenningmeesterBas Joosten

In 1994 begon ik met mijn eerste baan bij CODI International te Veenendaal als Area Sales Manager van wet wipes. In de landen Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en in het Verre Oosten was ik verantwoordelijk voor de verkoop van allerlei varianten vochtige doekjes.

In 1996 maakt ik voor het eerst kennis met de beveiligingsbranche door de overstap naar Sensormatic in Zeist. Sensormatic was vertegenwoordigd in 60 landen en producent van artikel beveiligingssystemen (EAS),  bronbeveiliging , klantentel systemen en intelligente inventaris oplossingen (RFID). Later is ook de camerafabrikant American Dynamics (AD) onderdeel van Sensormatic geworden. Sensormatic is in 2002 overgenomen door TYCO/ADT, mijn rol als Key Accountmanager bleef hetzelfde echter met een breder pakket aan oplossingen.

Van 2005 tot 2012 heb ik als Account Manager Retail bij BigBrother in Ede en Wilrijk (B) gewerkt; een beveiligingsinstallateur die zelf innovatieve oplossingen ontwikkelt (combinatie en integratie van systemen als toegangscontrole, inbraak-, brand- en artikelbeveiligingssystemen, kassa- en backoffice systemen) voor de benzine en retailmarkt.

Sinds medio 2012 ben ik Account Manager Nederland bij Alphatronics in Nijkerk. Alphatronics is dé Nederlandse fabrikant en distributeur voor oplossingen en diensten op het gebied van inbraakdetectie, brandmeldinstallaties, video-security en toegangscontrole. Naast een uitgebreid assortiment van handelsproducten ontwikkelt en produceert Alphatronics oplossingen op het gebied van (UNii) inbraakdetectie. Kracht van Alphatronics is de kennis, ondersteuning en trainingen voor de installateur.

In deze Alphatronics periode leerde ik de VEB kennen. Installateurs vertelde mij dat de VEB hen goed ondersteunde. “Een belletje naar Woerden en je wordt meteen geholpen” hoorde ik vaak. Een vereniging van, voor en door de leden spreekt mij enorm aan. Op de SSA van 2013 hebben wij ons dan ook aangesloten bij de VEB. In 2014 heb ik in de kascommissie gezeten. Dit was de aanleiding van het huidige bestuur om mij te vragen om ook op bestuurlijk niveau iets te betekenen voor de VEB. En dat doe ik graag, waarbij het mijn intentie is om van de VEB een nog betere en professionelere brancheorganisatie te maken en de installateurs te ondersteunen om hen nog succesvoller te maken.

Bas Joosten
b.joosten@veb.nl